Välj de laddboxar du vill jämföra genom att markera cirkeln ovanför bilden och tryck sedan på knappen Jämför till höger. Längre ned på sidan hittar du svar på de vanligaste frågorna rörande alla funktioner. Har du fler frågor är du varmt välkommen att använda vår chatt här nere till höger!
← Svep för att visa fler laddboxar →
En laddbox har längre livslängd än det genomsnittliga ägandet av en specifik elbil. Därför rekommenderar vi att satsa på framtidssäkrad teknologi. Om du äger eller har för avsikt att köpa en bil med Typ 1-uttag kan du med fördel överväga en laddbox som har ett öppet uttag, istället för en med fast kabel. Då kan du koppla in både Typ 1- och 2-kabel. Vi anser att det är en bra idé öppna upp för kompabilitet med Typ 2 som numera är EU-standard. Nästa bilköp är således troligvis utrustad med Typ 2, för att inte nämna flexibiliteten i att kunna erbjuda vänner och bekanta laddning vid behov.
Har du två elbilar hemma, eller planerar du för det i framtiden? Betänk då att införskaffa en enhet med två uttag.
Hur smart vill du att din laddbox skall vara? Antalet funktioner som en laddbox har varierar från modell till modell, men i dagsläget kan man nog säga att alla laddboxar värda namnet är "smarta". I vårt sortiment är alla boxar uppkopplade mot internet med WIFI eller inbyggt mobilt bredband. Du komma åt alla funktioner via webbläsare eller med app och exempelvis se statistik om laddning och elförbrukning, låsa upp kabeln eller starta/stoppa laddning.
Hur snabbt vill du kunna ladda din bil? Skillnaden mellan olika laddboxar är ofta hur hög kapacitet de kan leverera. De starkaste laddboxarna kan leverera 22 kW i styrka. Olika kunder har olika krav och för många är det fullt tillräckligt om bilen blir laddad till 100% under natten. För andra är det givetvis viktigt att det går att ladda batteriet så snabbt som möjligt. Hur snabbt bilen kan laddas styrs även av bilens specifikationer. Klicka här för att Hitta de laddboxar som är kompatibla med just din bil.
Att ladda bilen i ett vanligt eluttag kan ibland innebära en påtaglig brandrisk, speciellt utan en speciell jordfelsbrytare och överspänningsskydd. Även bortsett från risken så är det tyvärr ganska långsam laddning.
Om du laddar en vanlig elbil med en batteristorlek på 80 kWh i ett vanligt eluttag tar det ungefär 35 timmar att ladda bilen från 0-100%.
Laddar du samma bil istället med en laddbox med en kapacitet på 22 kW kan du ladda bilen från 0-100% på under 4 timmar.
Att kunna ställa in effekt på sin laddbox betyder att du kan sätta ett gräns för hur många ampere din laddbox kan förbruka. Många laddboxar tillåter användaren att göra detta via en app eller molnfunktion.
Fördelen är att man kan kan ställa ner en laddbox som överbelastar huvudsäkringen.
Lastbalansering används för att minimera risken att huvudsäkringar överbelastas vid elbilsladdning. Hur mycket el som kan gå till laddning är beroende på den lokala elcentralens kapacitet samt hur mycket el andra enheter konsumerar samtidigt. Lastbalansering optimerar laddströmmen till laddboxen efter tillgänglighet och nuvarande belastning. På så sätt riskerar aldrig laddningen att elcentralens huvudsäkring löser ut. Har du 25A att tillgå i din elcentral och köper en lastbalanserad laddbox med 32A (vilket överstiger kapaciteten på 25A) löper du således ingen risk att överbelasta huvudsäkringen.
Det är lagstadgat att laddboxar måste kompletteras med en jordfelsbrytare vid installationen.
A. En laddbox som har inbyggd DC-övervakning kompletteras med Jordfelsbrytare A.
B. En laddbox som saknar DC-övervakning måste kompletteras med Jordfelsbrytare B.
Dessa två varianter av jordfelsbrytare skiljer i pris, jordfelsbrytare A är det billigare alternativet.
En laddbox kan installeras på antingen 1-fas eller 3-fas. Ju fler faser en laddbox använder desto kraftigare laddning kan genereras på motsvarande antal ampere.
Laddboxar på 1-fas som ansluts på 16A ger en laddningsstyrka på 3,7 kW.
Laddboxar på 3-fas som ansluts på 16A ger en motsvarande laddningsstyrka på 11 kW.
Ett sätt att kontrollera att ingen obehörig kan ladda är köpa en laddbox med RFID-läsning för start och stopp. RFID brickor aktiveras antingen via applikation eller vi molnet, där du själv kan administrera behörigheter.
Som ägare till en laddbox finns möjligheten att kunna ta betalt för att låta andra ladda under tiden då du inte använder din laddbox. Laddboxen kan synliggöras på en app med en förbestämd taxa, där du själv styr ditt eget kWh pris. Är laddboxen utrustad med OCPP så finns denna möjlighet.
IP-klassning är en klassificering för hur väl kapslingen skyddar den elektroniska utrustningen i krävande miljöer.
IP44: Skydd mot inträngande av fasta föremål större än 1 millimeter och skyddad mot strilande vatten från alla vinklar.
IP56: Dammskyddad och skyddad mot strilande vatten från alla vinklar.
IP67: Dammtät och kan nedsänkas tillfälligt i vatten utan att ta skada.
3,7 kW 1-fasladdning, ansluts på maximalt 16A.
7,4 kW 1-fasladdning, ansluts på maximalt 32A.
11 kW 3-fasladdning, ansluts på maximalt 16A.
22 kW 3-fasladdning, ansluts på maximalt 32A.
Det är alltid det svagaste länken som styr vilken hastighet elbilsbatteriet tar emot. Utöver laddningseffekten som laddboxen generar har varje enskild bil en så kallad ombordskapacitet. Ombordskapacitet är laddningseffekten som batteriet på elbilen är kapabelt att ta emot. Ombordskapaciteten består av två element; dels de antal faser elbilen kan laddas med samt taket för maxladdningseffekten batteriet kan ta emot. De flesta bilmodeller har en maximal ombordskapacitet på 3,7 kW, 7,4 kW, 11 kW eller 22 kW.
4.6 av 5 - Baserat på +2.500 omdömen.
Fyll enkelt i ditt postnummer så ser vi när vi kan installera hos dig!
Vi estimerar att kunna installera på postnummer XXX XX ____________
Välj din laddbox och lägg till installation för att få tillgång till skatteavdraget för grön teknik. Avdraget gäller för alla produkter på din order.
När du lagt din beställning skickar vi ut ett smidigt och enkelt digitalt formulär där vi tar in all information som vi behöver inför installationen.
Vår elektriker kontaktar dig och bokar in en tid för installationen. I samband med bokningen har du också möjlighet att diskutera eventuella tekniska installationsfrågor.
På utsatt dag anländer vår elektriker för att installera laddboxen. Har du några frågor innan eller efter installationen kan du alltid vända dig till vår kundtjänst kostnadsfritt.
Pröva exempelvis att söka efter:
Zaptec
Support
Lastbalansering
Tesla
Hittar du inte det du söker? Kontakta oss!